Нов лондонски небостъргач, наречен "Уоки токи" заради формата си, разтопи части на автомобил, паркиран в близка улица чрез отразената слънчева светлина.
Мартин Линдси паркирал своя "Ягуар" на улица във финансовия квартал на британската столица в края на миналата седмица. Когато се върнал около два часа по-късно, той открил, че части от автомобила му, включително страничното стъкло и емблемата с марката на колата, са се стопили.
Линдси заяви, че не може да повярва какво се е случило. Компанията, която строи 37-етажна сграда, се извинила и платила ремонта на колата, който струвал 946 паунда.
"Не мога да повярвам, че се е случило такова нещо. Те трябва да направят нещо по въпроса. Може да е опасно", заяви Линдси.
"Знаем за безпокойството относно отразяването на светлината от сградата на улица "Фенчърч" и проучваме въпроса. Като предпазна мярка лондонското сити се съгласи да затвори три паркинга в района, които могат да пострадат, докато проучим ситуацията", заявиха в съвместно комюнике компаниите, отговарящи за строежа на сградата, "Ленд секюритис" и "Уарф".