Бойко Борисов ще бъде разпитван във Военната прокуратура по възобновеното дело за смъртта на Тодор Димов-Чакъра.

Чакъра бе убит през 2003 - годината, когатo Борисов бе главен секретар на МВР и той ръководи лично полицейската операция. Той нареди къщата, в която се беше барикадирал Чакъра, да бъде обстрелвана с гранатомети, припомня в. "Преса".

През месец юни разследването на възобновеното дело бе преместено от Пловдив в столицата. Според Европейския съд в Страсбург трява да бъдат разпитани всички членове на Специализирания отряд за борба с тероризма, участвали в акцията по задържането на Чакъра.

На 10-12-2003 година Чакъра бе обстрелван с гранатомети във вилата си край Харманли, където се беше барикадирал, за да не бъде отведен в затвора. Той бе обграден от над 100 души от МВР, включително 30 барети. Борисов, който пристигна на място, разпореди по Чакъра да бъдат изстреляни 15 снаряда с гранатомети РПГ-7. На 11 декември сутринта в къщата бе открит овъгления труп на Чакъра.

На 6 ноември 2012 Европейския съд осъди България поради нарушаването на правото на живот на Димов. След осъждането Борисов каза, че не се чувства отговорен въпреки че по делото държавата плати 50 000 евро на наследниците на Чакъра и близо 5000 евро за разноски по делото.

Стрелбата по Чакъра е за унищожение, а не за задържане. Очаквам Борисов да бъде подведен под наказателна отговорност, категоричен е адвокатът на наследниците Михаил Екимджиев