Когато знаеш, че отиваш в кардиологична болница, където те очаква последният успешно трансплантиран българин, усещането е да си внимателен, защото това е болен човек. Сигурно така трябва да се държиш, но не и когато става дума за главния редактор на “Хасковска Марица”. Младият мъж от две седмици има ново сърце. Екип на в. “Доктор” единствен беше допуснат до централната реанимация на кардиоболницата, в която в отделна стая и под непрекъснатите грижи на красивата сестра Мария е настанен Георги Пеев. При влизането ни посрещат две живи очи и едно усмихнато момче. Дали и колко го боли, въобще не му личи. Но споменава, че е зажаднял да поговори с някого извън лекарите и сестрите, които се грижат за него. И не забрави да спомене, че им е безкрайно благодарен!

Когато му се обаждат от Агенцията по трансплантации, Георги е на почивка със семейството си на гръцкия остров Тасос. Новината не го шокира, запазва самообладание и успява за 5 часа да пристигне в софийската “Св. Екатерина”. Георги е с рядка кръвна група и ни казва, че въобще не се е надявал да получи сърце. По пътя въобще не мисли за това, което го очаква, какво ще се случи. Просто шофира...
На въпроса ни как се чувства, Георги философски отговоря, че не знае, защото не мисли вече със сърцето си, а с мозъка си.
“Новото сърце не го усещам, знам, че работи, и то чудесно, и когато няма усложнения, сякаш забравяш за него. Аз съм безкраен оптимист, но през тази една година никога не съм се надявал на чудо, не съм очаквал нищо. Преди да се събудя от упойката, не мислех и не осъзнавах, че имам сърдечни проблеми. Борех се с бъбречната недостатъчност, ходил съм на кардиолог, но никой не ми е казвал, че сърцето ми не работи! Няма да се върна да търся у кого е вината, искам да продължа да живея и да вървя напред!”