Лондон беше обявен за най-добър град в Европа в допитване на института "Ипсос Мори", като същевременно е вторият по популярност мегаполис в света след Ню Йорк, съобщи вестник "Ивнинг стандарт". В него са участвали хора от 24 страни.

Те са определили британската столица за най-доброто място за правене на бизнес на Стария континент, докато Париж и Рим са посочени за най-добрите места, които трябва да се посетят в Европа. Ако се вземат предвид всички градове по света, то Ню Йорк е най-доброто място за правене на бизнес. В глобалната класация Цюрих пък е най-доброто място за живеене, докато Париж е предпочетен, като място за посещение.

От 48 града, предложени за глобалното подреждане, Лондон и Ню Йорк са единствените, които попадат на първите пет места във всяка от категориите. Британската столица е на трето място в класацията на най-подходящото място за живеене, четвърто място в класацията за най-добрите места за посещение и на пето място в класацията на най-добрите места за бизнес в света.