Арестуван е българинът, шофирал тира, който предизвика жестоката катастрофа на магистрала М5 в Унгария в петък. Засега решението на Окръжния съд в Буда е той да бъде задържан под стража за 30 дни. Обвинението е убийство по непредпазливост, а най-вероятната версия е, че Пламен Ангелов е заспал зад волана.

От Външното министерство потвърдиха за БНТ информацията за ареста на сънародника ни, който е едва на 26 години. По време на инцидента е пътувал заедно с баща си, но е шофирал синът.

Прокурорът по делото е настоял за задържането му, защото инцидентът е изключително сериозен и е имало риск заподозреният да избяга. Адвокатът на сънародника ни е поискал пускане под гаранция, което е отхвърлено.

Разследването продължава. За такова престъпление унгарското законодателство предвижда между 2 и 8 години затвор, присъдата може да бъде и условна, в зависимост от смекчаващите вината обстоятелства. При тежката катастрофа близо до Будапеща загинаха трима румънци, 33-ма бяха ранени. Все още е тежко състоянието на шестима от пострадалите.