Разбира се, бирата разхлажда, отпуска и ви стимулира да разкажете най-веселите си истории! Оказва се, че кехлибареното питие има редица ползи за здравето, който са научно доказани. Това очаквахте да чуете, нали!? Бирата може да защити сърцето и костите, както ще повиши и имунитета ви. Затова - отворете си една бутилка, прочетете текста докрай и бъдете здрави!

Предпазва сърцето. Обикновено виното получава цялата слава на напитка, която намалява риска от сърдечносъдови заболявания, но италиански изследователи са установили, че умерените пиячи на бира имат 42 процента по-нисък риск от сърдечни заболявания в сравнение с не-пиячите. За максимална защита се препоръчва потребление на една халба (500 мл.) дневно. (Научете други учудващи истини в Митове за сърцето)

Мислите като гений. Бира или две няма да ви направят по-разумни, но могат да повишат вашата креативност. Опит с 40 мъже, който гледали филм и едновременно попълвали кръстословици, установил, че тези, които пили бира и имали алкохолно съдържание в кръвта 0,075 промила, намирали отговорите с няколко секунди по-бързо от трезвениците.

Предотвратява диабет тип 2. Холандски изследователи анализирали 38 000 мъже и установили, че тези, които пиели умерено бира в продължение на 4 години, били по-малко вероятно да бъдат диагностицирани с диабет тип 2. Повишаването на консумацията на алкохол с течение на времето намалило риска, обаче, така че умереността е ключовата дума тук. (Притеснява ви нивото на кръвната захар и риска от развитие на диабет? Защо не се консултирате с ендокринолог?)

Помага на бъбреците. Изследователи във Финландия са установили, че всяка бутилка бира на човек дневно понижава риска от развитие на камъни в бъбреците с 40 процента. Освен, че отивате по-често до тоалетната, хмелът в питието забавя освобождаването на калций от костите, който може да формира камъни. (Кажи ми колко пикаеш, за да ти кажа дали са ти здрави бъбреците)

Бързо възстановяване. Испански учени помолили студенти да тренират, докато повишат телесната си температура до 40 градуса, и ги рехидратирали с бира или с вода. Оказало се, че тези, който пили халба бира били по-добре хидратирани, отколкото тези, който пили вода.

Предпазва зрението. Канадски изследователи са открили, че една бира дневно увеличава антиоксидантната активност, която може да спре образуването на катаракта на очите. ВНИМАНИЕ: Учените открили противоположния ефект при участниците, които са имали три или повече питиета на ден. (3 практични начина да подобрите зрението си)

Понижаване на кръвното налягане. Високото кръвно налягане може да бъде отговорно за редица здравословни проблеми. Проучване в Харвард установило, че умерените пиячи на бира имат по-малък риск от развитие на високо кръвно налягане, в сравнение с тези, които пият вино или коктейли.

Сили при инфекции. Учени от Университета в Орегон ваксинирали маймуни срещу едра шарка и след това им дали да пият умерено алкохол или вода със захар.  „Бираджиите” имали по-добър имунен отговор. ( Открийте полезни съвети за вашата имунна система в Каляване с ледена вода)

Предпазва от фрактура. Няколко бири на ден действително биха могли да подсилят вашите кости, според проучване в Университета Тафт. Хора, които редовно пиели 1-2 бири са получили до 4,5% по-голяма костна плътност в сравнение с не-пиячите. ВНИМАНИЕ: Приемът на повече от две бири е било свързано с до 5,2% по-ниска плътност, според същото проучване! ( Още съвети за предпазване от фрактури: Тихият крадец на кости обича жените)

Наздраве!