Yahoo придобива мобилното приложение Blink, което позволява на потребителите да изпращат съобщения, които се самоунищожават. Целта на компанията обаче е не да развива апликацията, а да привлече екипа, който стои зад разработването й, съобщава „Би Би Си“.

Според източници на изданието, приложението ще бъде спряно в близките седмици, така че 7-членният екип ще се присъедини към дейността на Yahoo за разработване на „умни комуникационни продукти“. Към тях спадат и бившите служители на Google Кевин Стивънс и Майкъл Норгън, които са основатели на фирмата, създала Blink.

Не са разкрити условията по сделката. За нея съобщи Blink на официалния си уебсайт. „Очакваме с нетърпение новите възможности, които ще се разкрият от предоставянето на визията за Blink на Yahoo”, гласи част от изявлението.

Според наличните сведения Yahoo са закупили 40 нови компании откакто фирмата е под ръководството на Мариса Майер. Тя е главен изпълнителен директор от 2 години насам и политиката й е свързана с опитите да преустрои интернет компанията. Целите й са свързани с увеличаване на мобилното съдържание и приходите от реклами на фона на нарастващия се брой хора, които използват смартфони и таблети.