62-годишният актьор може да получи роля, която първоначално била предложена на Дензъл Уошингтън, но не е известно какъв точно герой ще изиграе, съобщава специализираното списание "Варайъти" на своя сайт.

Ръсел е поредната голяма звезда, която се присъединява към филма на режисьора Джеймс Уан, след като беше потвърдено, че в него ще участва тайландският майстор по бойни изкуства Тони Джа.

Последната голяма роля на Ръсел беше във филма на Куентин Тарантино от 2007 г. "Бибрутално: Разходка смърт", след която той се оттегли от светлините на прожекторите. Вин Дизел, който играе главния герой Доминик Торето, и Пол Уолкър, който се превъплъщава в образа на Байън О`Конър, ще участват и в седмия филм от поредицата, а британският актьор Джейсън Стейтъм се присъединява към актьорския състав в ролята на злодей.

Макар да не са известни подробности около сценария, беше потвърдено, че лентата ще се снима в Лос Анджелис, където се развиваше действието и в първия филм. "Бързи и яростни" 6, който излезе през май тази година, разби световния бокс офис приходи от 750 милиона долара.