Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин предупреди, че страната му може да спре доставките на вдигатели РД-180 за САЩ. Те се използват за ракетите носители "Атлас-5 и се прилагат при изкарването в орбита на апаратура с военно приложение, информира РИА Новости. Това стана ясно малко след като дойде новината, че САЩ и ЕС обсъждат налагането на нови санкции на Русия. В това число се предвижда да спрат доставките на модерни технологии и апаратура за руските нефтени и газови компании, ако Москва пробва да провали президентските избори в Украйна.

Междувременно стана ясно, че синът на Джо Байдън – Хънтър Байдън, е влязъл в Съвета на директорите на частната компания, произвеждаща газ в Украйна, Burisma Holdings. Той ще отговаря за юридическите въпроси и ще представлява фирмата в международни организации. Компанията е най-големият производител на синьо гориво в черноморската страна, допълва iNews.bg.

"Със своя опит в областта на иновациите и лидерските позиции в добива на газ компанията може да стане мощен двигател за формирането на силна икономика в Украйна", коментира Байдън-младши.