Едва 4 месеца след като роди дъщеря си Калина, журналистката на Нова тв Галя Щърбева почти възвърна предишното си тегло. Това ясно се вижда от снимката, на която кара колело, облечена с клин и тънко спортно яке.

Всъщност истината е, че не е имала много за сваляне. През бременността си Щърбева качва близо 10 кг, които сваля почти веднага след раждането.

Така че карането на колело не е толкова с цел отслабване, а е по-скоро семейна почивка в Боровец. Там Галя и семейството заедно с малката Калина изкараха последните празници.

"Навсякъде е с нас, няма мърдане", казва Галя. И е точно така, но с едно изключение - Калина се отделя от майка си само когато тя чете лекции пред студентите си по журналистика във Висшето училище по застраховане и финанси.

По същия начин и Лора Крумова изоставя 8-месечния си син Явор за кратко, тъй като и тя е лектор.

Двете приятелки не стават по случайност майки едновременно. Нарочно го планират, за да могат да гледат заедно децата си.

Докато журналистките са в университета, грижите за бебетата им изцяло поемат татковците. А ако те са заети - бабите.

От няколко дни обаче програмата на двете майки е по-спокойна. "Миналата седмица приключихме с лекциите за втория семестър. Сега студентите ще пишат дипломни работи", обяснява новинарката на Нова тв.