Вдовицата на Роджър Родас, управлявал спортната кола "Порше Карера ГТ", когато при катастрофа загинаха както той, така и актьорът от "Бързи и Яростни" Пол Уокър, съди фирмата производител, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
Делото е заведено от Кристин Родас, съпруга на Родас, който е бил приятел и бизнес партньор на холивудската звезда.
Вдовицата обвинява автомобилостроителя, че злополучното "Порше Карера", модел 2005 година, е причинило смъртта на двамата млади мъже заради конструктивни недостатъци.
Заключението на властите след катастрофата през месец ноември миналата година изтъкваше като причина превишената скорост. Според тях автомобилът, управляван от Родас, се е движил с около 160 км в час, а на отсечката, където е станала катастрофата, е имало знак за ограничение от 70 км в час.
Но в съдебния иск, заведен от Кристин Родас, се твърди, че покойният й съпруг е управлявал автомобила с 88,5 километра в час, преди да се удари в дърво.
Според нея колата не е била снабдена с ефикасна защита срещу сблъсък и защита на резервоара срещу възпламеняване.
Кристин Родас твърди, че ако тези системи бяха налични, нейният съпруг и Пол Уокър нямаше да загинат по време на инцидента.
Звездата на филмовата поредица "Бързи и яростни" Пол Уокър загина на 40-годишна възраст на 30 ноември 2013 г. Трагедията стана в градчето Санта Кларита, щата Калифорния, където Уокър бе отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините.
Седмият филм от екшън поредицата "Бързи и яростни", чиято продукция беше спряна след внезапната смърт на Пол Уокър, ще излезе на екран на 10 април 2015 г.