Учените са в шок, жена роди каменно бебе след 46 години бременност. Мароканката Захра Аботалиб, която сега е на 75 години, повече от 4 десетилетия е носила плода в утробата си. В Казабланка преди 46 години тя постъпила в болница с родилни болки, след 48 часа, раждане така и не се състояло.
Уплашена мароканката избягала от здравното заведение. Нямала болки, коремът и спрял да расте. Тогава в Марко се вярвало, че бебето е заспало и жената търпеливо чакала то да се събуди и да излезе от утробата и, пише Курир МК. Жената си осиновила 4 деца, станала баба, радва се на внуци. Внезапно силни болки в корема на 75 -годишнината я пратили в болница.

Доктор Таиби Квазани прегледал жената и решил, че има тумор. Предприели операция. Лекарите били шокирани.. В Захра имало плод на дете, което е останало "парализирано" поради факта, че е извънматочно и се е сраснало с другите органи на жената. С цел да се брани от инфекции, организмът и създал около мъртвия плод защитен слой-твърд като камък. Плодът е изваден, а животът на 75 годишната Захра спасен.