Районният съд в Пловдив осъди на по седем и половина години затвор Ивайло Гулев, Филип Стойчев и Емил Фердев за телефонни измами. Тримата са задигнали от десетки наивни хора, предимно възрастни, пари и бижута на стойност десетки хиляди лева. В престъпната банда е участвало още едно лице, което до момента е неизвестно.
Ударите си измамниците са вършили през 2010 година в различни точки на страната. Те осъществявали замисленото чрез други лица, включително и на пловдивчани, на които възлагали определена задача на всеки поотделно в организираната престъпна схема.

Избирали са произволни номера и паникьосвали пенсионерите, преставяйки се за близък, който е арестуван и може да го освободят срещу определена сума. Този, който и до момента разследващите издирват, бил най-добрия артист. Той плачел и се тръшкал по телефона, а притеснените близки на уж пострадалия в показанията си твърдели, че наистина вярвали, че това е роднината им и намирали пари. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.