Народните представители от “Атака” Илиан Тодоров, Димитър Димов и Десислав Чуколов, както и Владислав Цветков (активист на партията), пуснаха жалби до Районната прокуратура в Бургас относно поредния опит за нападение срещу представители на “Атака”, пише в официално съобщение до медиите на партията.Според хората на Сидеров, на 29.08.2013 г., докато вечеряли в ресторанта на хотела, в който са отседнали в Созопол, народни представители, техните семейства и активисти на партията били нападнати от журналисти и гардове на СКАТ.

Малко преди 23:00 часа към тях се приближили журналистите от бургаската телевизия Кеворк Дадорян и Даниела Лазарова. Според Атака" Дадорян започнал да отправя обиди и заплахи, като буквално заявил: „Ще ви избия! Ще ви смачкаме! Изчезвайте от Бургас!“, пишат още от “Атака”. Журналистите от СКАТ били придружавани от два автомобила и няколко мъже с вид на мутри.

По повод подадената жалба в прокуратурата, депутатите се срещнаха и с дежурния прокурор Елгина Чалъмова и районния прокурор Андрей Червеняков. По време на срещата станало ясно, че представителите на СКАТ, срещу които има подадени жалби, ще бъдат повикани в прокуратурата и ще им бъдат снети обяснения. Малко по-късно Волен Сидеров и депутатите от партията се срещнаха и с шефа на Областна дирекция на МВР в Бургас.

Програмният отдел на телевизия СКАТ реагира моментално на прессъобщението, разпространено по-рано днес от “Атака”. Според партията на Волен Сидеров, малко след 23.00 часа вчера нейните депутати Илиан Тодоров, Димитър Димов и Десислав Чуколов, както и активистът Владислав Цветков, са били нападнати в Созопол от “журналисти и мутри на СКАТ”.

Това е съобщението на СКАТ без редакторска намеса:

ПП Атака публикува прессъобщение, в което обвинява служители на ТВ СКАТ в хулиганство и непристойно поведение във връзка със среднощен инцидент в Созопол. Това са поредните измислици на болен мозък с болно самосъзнание. Написаното в съобщението не отговаря на истината, твърденията са напълно безпочвени и са дело на хора, които не могат да носят отговорност за думите и действията си. Заради това и ТВ СКАТ няма да опровергава, нито пък да се оправдава за тези измислени брътвежи. Видно е, че заради спадащият рейтинг на партията си нейния лидер Волен Сидеров търси всякакви начини за да вдигне популярността си. Изявлението днес е поредния безсилен опит на Сидеров да попадне в полезрението на медиите, било то и по този позорен начин.