Разкритията на бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън продължават да скандализират световната общественост. Американският вестник "Вашингтон пост" публикува поредната порция от доказателства, уличаващи в шпионаж американското правителство. Според тях Американската агенция за национална сигурност разполага с 600 "елитни хакери", чиято основна задача е да разработват програми за увреждане или унищожаване на компютри в чужди страни, както и кибератаки срещу мрежи. Екипът, известен като ТАО е събирал информация, чрез хакване на компютри. Интересното в случая е, че хакерите не крият професиите си, някои от тях дори са написали длъжностите си в социални мрежи като LinkedIn. Разбира се, те не уточняват точните си задължения, но "извършване на над 54 000 глобални мрежови операции в подкрепа на нуждите на национална разузнавателна агенция", е доста интересно описание.
Хакерите работят на смени 24 часа в денощието всеки ден. Те имат на разположение "ултрамодерен център" известен с името Remote Operations Center (ROC), от който извършват по-голямата част от дейността си.
Не всички хакери обаче работят в ROC. Някои от тях са разположени в други центрове на NSA, включително и Хавай, където е работил Едуард Сноудън.
TAO се финансира с част от таен бюджет, който за 2013 г. възлиза на 52.6 млрд. долара, твърди изданието. Той е общ за множество тайни програми на американското правителство, като за NSA са отделени 10.5 млрд.долара. Отделно от тях се ползват други 23 млрд. долара за разузнавателни програми, свързани с американската армия.