Във вторник утрото ще ни предложи минимални температури от 8 до 14 градуса и слаб дъжд над крайните югоизточни райони. Преди обед облачността ще е разкъсана, временно намаляваща до незначителна.

В следобедните часове над Западна България и планините, а привечер и над Добруджа ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевични бури.

Максималните температури ще бъдат от 18, 19 градуса по Черноморието до 20, 25 градуса във вътрешността на страната, показва прогнозата на Метеорологичен център EPU - Tv met.

Времето в следващите дни
В сряда времето ще бъде динамично с превалявания и прегърмявания над западните и централни райони и с повече слънце над източните. В централните части на Дунавската равнина има условия за силни гръмотевични бури и градушки. По-късно от северозапад ще нахлува студен въздух и в четвъртък дневните температури ще са от 10, 12 градуса по високите полета до 18, 20 по Черноморието. Облачността ще бъде променлива с превалявания. В петък и събота преди обяд ще има разкъсана облачност, но следобед отново ще превали.