Както почти всеки технологичен маниак знае, очаква се на 10-и септември в Сан Франциско Apple да представи два нови смартфона. Очаква се, че продажбите им ще започнат 10 дни след премиерата - на 20 септември.

Сега обаче се оказва, че Китай отново изпреварва събитията. Нетърпеливите потребители, които искат да получат по-бързо нискобюджетната версия на iPhone, могат да се сдобият с GooPhone i5C, предава knowyourmobile.com.

Апаратът представлява точно копие на все още непредставения, но доста подробно описан iPhone 5C, който обаче ще работи с операционната система на Google Android.

Китайското менте – смартфонът GooPhone i5C, ще се предлага на цена от 100 долара. Според цитираните в сайта спецификации процесорът е ARM Cortex MTK6572 с тактова честота от 1,2 GHz, обемът на оперативната памет е 1 GB, а за съхраняването на файлове е предвидена 4 GB вградена памет.Hidden Field

Китайският смартфон има 4-инчов дисплей с доста скромната резолюция от 960 × 540 пиксела.

Размерите и теглото отговарят на описанието на американския оригинал. Капацитетът на батерията е 2000 мАч, а джаджата има две камери - предната камера е 2 мегапикселова, а задната - 8-мегапикселова.

GooPhone i5C, подобно на очакванията за американския оригинал, ще използва nano-SIM карта. Вероятно за да се намали допълнително цената, GooPhone i5C ще работи с инсталирана ОС Android 4.2 Jelly Bean с преработен потребителски интерфейс, имитиращ iOS 7.

Китайците дори са изимитирали и гласа на асистента Siri, както и стандартните елементи от менюто - Mail, Maps и др.