Над 200 души от цял свят изявиха желание да живеят в първата по рода си Стъклена къща на Big Brother в Paradise Center. Продължилият близо две седмици онлайн кастинг на Nova Play приключи вчера, а днес дванайсетте  финалисти се явяват на последен кръг интервюта и срещи с екипа на проекта. Сред фаворитите за Съквартиранти в Стъклената къща има артисти от САЩ и Египет, активни спортисти, италианец, роден в Бургас, както и няколко успешно реализирани в чужбина българи. Десетки наши сънародници, живеещи зад граница, се върнаха в България, специално за да присъстват на втори и трети кръг от кастинга за Стъклената къща. 
“Интересът към Стъклената къща надмина и най-смелите ни очаквания. Получихме видео представяния на българи, които живеят в САЩ, Испания, Италия, Германия, Австралия и много други. Изненада за нас бе фактът, че в кастинга се включиха и чужденци, които по някакъв начин са свързани с България. Като цяло много интелигентни и будни млади хора ни писаха и проявиха интерес към проекта”, коментира изпълнителният продуцент на Стъклената къща Ралица Манчева.
На 2 септември, понеделник, избраните участници ще влязат в уникалната Стъклена къща в Paradise Center, където в продължение на две седмици ще живеят в напълно прозрачния си нов дом. Кой от тях ще получи шанса да влезе в VIP Brother 2013 и да живее в истинската къща на формата ще решат зрителите и жури от известни личности.
На 9 септември, в първото издание на предаването “На кафе” за новия сезон, трима Съквартиранти ще напуснат Стъклената къща, а за финалистите ще започне още една вълнуваща седмица, през която ще бъдат посещавани от техни любими български звезди.  Всеки ден при тях ще влиза по една известна личност от VIP журито, което ще определи победителя.
На 1 септември, неделя, от 14.00 до 18.00 часа посетителите на Paradise Center ще получат шанса първи да прекрачат прага на Стъклената къща и преди участниците да заживеят в нея. За най-бързите фенове, които успеят първи да влязат в Стъклената къща и да се снимат вътре, има предвидени специални награди.