Американската технологична компания Apple изпробва нов подход за увеличаване на продажбите си, съобщава „Ройтерс“.

От фирмата ще намалят двойно времето за възстановяване на паричните средства на потребители, които са решили да върнат своите поръчки от Apple Store. Тази стъпка е ключова в опита да накарат повече хора да купуват директно от уебсайта на компанията, а не от посредници.

Според експерти, този ход ще доведе до големи предварителни разходи, но ще се отплати в дългосрочен план, ако Apple успее да отдръпне потребителите от своите конкуренти като Amazon и Best Buy.

С въвеждането на промяната средствата вече ще бъдат връщани за по-малко от седмица, при максимум 10 дни преди това. Съкращаването на срока се дължи на факта, че от Apple вече използват услугите на нов доставчик, който позволява на потребителите да върнат закупените продукти в рамките на три дни.

Apple се нарежда на второ място в класацията за най-много продажби сред фирмите за онлайн търговия в САЩ, сочи скорошно проучване. През 2013 г. компанията регистрира 24% ръст в онлайн продажбите, достигайки 18,3 млрд. долара. Челното място обаче заема Amazon, който все още си остава най-използваният сайт за интернет пазаруване.