Остават броени часове до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс.

Роджър Уотърс пристигна тази нощ в България с частния си самолет, веднага след шоуто си в Букурещ. Той ще се срещне със свои фенове, печеливши от различни игри, часове преди концерта си. Те ще имат уникалния шанс да се разходят заедно с него зад кулисите на шоуто и да присъстват на репетицията на легендарния музикант, часове преди шоуто му, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

На Националния стадион "Васил Левски" текат с пълна сила приготовленията за шоуто. На грандиозната сцена в сектор Г ще бъде издигната огромната Стена, висока цели 12 метра и широка цели 150 метра. На нея ще се прожектира ефектната мултимедия, включваща невиждани до сега кадри, сцени и снимки. Вече е в София цялото оборудване за грандиозното шоу. Последно от снощи у нас са и ТИР-овете с озвучителната и осветителна техника, които са уникални за подобно събитие. Издигането на Стената ще продължи до сутринта на 30 август. Тя ще бъде изградена от общо 1000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.

Днес Уотърс ще посети гроба на британския майор Франк Томпсън до Литаково, загинал в България по време на Втората световна война.

Входовете на стадион "Васил Левски" в деня на концерта ще бъдат отворени в 17.30 часа. Движението по бул. "Евлоги Георгиев" ще бъде ограничено няколко часа преди това и ще бъде спряно за времето непосредствено преди и след концерта. Очакванията са Роджър Уотърс да се появи на сцената около 20.30 часа, като шоуто му ще продължи поне два часа и половина.

Роджър Уотърс посвещава тазгодишното си турне на Jean Charles De Menezes – мъжът, разстрелян от полицията в Лондон, покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица през 2005 година година. На неговата памет е посветена и новата песен "The Ballad Of Jean Charles De Menezes". Провокиран от случилата се трагедия, Уотърс посвещава турнето си на Де Менезис и семейството му, тяхната борба за истината и справедливостта, както и на всички жертви на тероризма по целия свят.

Повечето седящи места в сектор В са вече изчерпани, но все още се намират билети за рок спектакъла THE WALL на цени от 65 до 180 лева, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната.