Този път внасяме 384 хиляди подписа, сумарно 711 хиляди от началото на кампанията, заяви Петър Витанов от гражданската инициатива, събираща подписите в подкрепа на правителството.

Днес гражданска инициатива "За нов обществен договор" за втори път ще внесат подписите си в Министерски съвет. Подписката е в подкрепа на правителството и в подкрепа на гражданските искания на българите, тя обединява 18-те искания на хората от всички 28 области на България. От своя страна министър-председателят ще се отчете пред гражданите за свършеното на кабинета до момента.

Подписката е в кашони, а на всеки кашон има послание: "Не на престъпността и олигархията!", "Не на монополите!", "ЗА социални придобивки!", "Не на задкулисните игри и корупцията!". Петър Витанов обясни, че кампанията за събиране на подписи в подкрепа на кабинета продължава.

Преди да влязат в сградата на "Дондуков" 1 обаче гражданите се събраха пред сградата на президентството, носещи българския трибагреник, някои държат и плакати, а на един има снимка на президента Плевнелиев с надпис под нея "президент на част от българите". Искането им за предсрочното отстраняване от длъжност на президента е заради системно неспазване на конституционните му задължения, двойния стандарт в отношението му към гражданите и връзките му с олигархията.