Армията на Саудитска Арабия е приведена в пълна бойна готовност на фона на изявленията на западните страни за предстоящи удари по Сирия.

Центърът за управление на саудитските сухопътни войски е издал заповед до всички военни части постоянно да изпращат доклади за тяхната бойна готовност, съобщават арабските медии.

Тази новина последва след информацията, че САЩ планират да нанесат ракетен удар по Сирия още утре в отговор на използваното от властите в Дамаск химическо оръжие срещу бунтовниците. По данни на американските телевизии става дума за ракетни удари с ограничен мащаб в течение на три дни, за да се "изпрати послание на сирийския президент Башар ал Асад". От американски военни източници постъпват данни, че от кораби в Средиземно море ще бъдат изстреляни крилати ракети "Томахок".

През последните дни Пентагонът усили своето присъствие в източната част на Средиземно море, в близост до сирийските териториални води са разположени атомни подводници на ВМФ на САЩ, въоръжени с крилати ракети.