Претендентът за световната титла във версия IBF Кубрат Пулев даде интервю пред bTV за очаквания двубой с Владимир Кличко. Както е известно, украинецът беше задължен да излезе за защита на титлата си в тази версия, тъй като не е играл такъв мач от лятото на 2012 г.

„Бях на трибуните на последния мач на Владимир Кличко. Съперникът му никой не го беше чувал и дори случайно стигна до мач с Кличко. На световния шампион противникът беше абсолютно посредствен боксьор. Такъв беше и Ивица Перкович, с когото се бих наскоро. Ако последният съперник на Кличко се бие срещу моя последен противник, не е ясно кой ще победи“, коментира Кобрата.

„Мисля, че до края на годината трябва да се осъществи мачът. Аз не изпитвам страх от мач с Кличко. Страхът се преодолява още в детските години в бокса и след това с опита. Няма страх. Изпитвам желание за изява, за победа. Кличко има доста силни страни и затова е 10 години на върха, но има и слабости. Всички ги знаят, аз често съм ги оценявал. Той е побеждаван неведнъж и мисля, че сега ще му бъде поредният. Освен това той никога не е давал реванш на съперниците си. Това не е поведение на световен шампион. Нормално е Кличко да бяга. Аз съм Кубрат Пулев и той знае какво представлявам като боксьор. Ние в България имаме силна школа. Мисля, че има какво да му покажа“, закани се Пулев.

„Ще тренирам идиотски до мача и ще дам най-доброто от себе си. Да чукна на дърво и да благодаря на Господ - да съм жив здрав. Аз винаги нося българския флаг и винаги го вдигам. Ако загубя, може и да не го развея. Аз го правя от сърце и това ме радва, тъй като други го правят сякаш им е задължение. Има зложелатели, които ще се радват, ако загубя. На другите искам да кажа да вярват в мен и в самите тях“, заяви българският боксьор.