С един златен и два сребърни медала се върнаха българските състезатели по Таекуондо - WTF от Европейското първенство във възрастова група кадети (12- 14 г.) в Румъния.
Първи златен медал в историята на Таекуондо – WTF за кадети в България донесе Цветелина Николова (до 29 кг.) след като безапелационно победи в три последователни срещи претендентките от Великобритания, Турция и Хърватска. Сребърни медали и вице-европейски титли пък спечелиха състезателите Ивона Цинцарска (до 33 кг.) и Луиза Захариева (до 44 кг.)
Рекапитулацията след трите дни на първенството в Букурещ е повод за гордост не само за Българската Федерация по Таекуондо – WTF, но и за всички българи и любители на атрактивния спорт. Един европейски и два вице шампиона, едно шесто място при момчетата и едно седмо при момичетата, общо трето място на кадетките и шесто място на България в комплексното класиране правят успеха на българското Таекуондо – WTF най-високият сред кадетите, достиган в историята на този спорт за страната ни!
Международните постижения на българските състезатели, както и активната позиция на председателя на родната Федерация по Таекуондо – WTF – Андрей Георгиев през последните две години в полза на по-малките и слаби икономически държави в Европа, спомогнаха за категоричното му преизбиране за член на Изпълнителния комитет на Европейската Таекуондо федерация. На провелото се общо събрание на Европейската федерация, 48 от 60 делегата гласуваха “за” председателя на Българската Федерация и така страната ни вече има свой представител в ръководството на най-големия континентален съюз в семейството на Таекуондо за целия олимпийски цикъл до Рио.
Андрей Георгиев и цялото ръководство на българската федерация биха  искали да изкажат искрените си благодарност и признателност към всички официални лица, треньори и състезателите за постигнатите успехи и достойно представяне на България на Европейското първенство.