Днес преди обяд над източната половина от страната ще преобладава слънчево време, а над западната - ще има разкъсана облачност, която от запад ще продължи да се увеличава и вплътнява. След обяд заоблачаването ще обхване и Източна България и над цялата страната облачността ще е значителна. Ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са градушки, гласи прогнозата на НИМХ-БАН.
В Източна България ще се усили вятърът от юг-югозапад, а в останалата част от страната - от запад-северозапад. Ще бъде топло с максимални температури между 23 и 28°, в София - около 24°.

Привечер и през нощта срещу вторник ще се развие и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 14-15°.
Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има разкъсана облачност, след обяд - значтелна - купеста и купесто-дъждовна. На много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра 17-18°, на 2000 метра - около 10°.

До края на седмицата времето ще остане променливо, като рязко захлаждане се очаква в четвъртък, когато температурите ще спаднат със 7-10 градуса и почти никъде няма да надхвърлят 16-18 градуса.

Още в петък ще започне плавно повишение на температурите, като на много места, главно в следобедните часове, ще продължи да превалява.