Най-младият мениджър милионер е жена. Дама на 25 години е изкарала 2,9 млн. лв. през 2013 г. от трудов или мениджърски договор, сочат данните на НАП от обработените досега данъчни декларации. Така на месец тя изкарва малко над 240 хил. лв., съобщава „Стандарт”. Това я нарежда на 37-мо място в общата класация на хората, които са обявили най-високи доходи от миналата година. 147 души са обявили доходи над 1 млн. лв., като те са спечелили общо 305,3 млн. лв. през миналата година. Най-младият мениджър сред мъжете е на 26 години. Той е изкарал за година 3,3 млн. лв., което го нарежда на 20-о място в общата класация на хората, които са обявили най-високи доходи от 2013 година. Месечният доход на най-младия мениджър мъж е 275 хил. лв.

Според обработените до момента декларации най-много "милионери" има в София - 66, следва Варна с 15 граждани с доходи от над 1 млн. лв. и Бургас с 11. Най-много са получили 147-те богаташи от трудови или мениджърски договори - общо над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като еднолични търговци - 71 млн. лв., и тези от прехвърляне на права и имущества - 55 млн. лв., сочат обработените досега данъчни декларация.

Срокът за подаване на формулярите и за плащане на годишния данък върху доходите изтече на 30 април. За хората, които не са платили данъка си, вече текат лихви. Тази година служителите на НАП ще бъдат много експедитивни при събиране на тези просрочени налози. Всички, които са изпуснали срока, бързо ще получат покана за доброволно плащане в 7-дневен срок. А ако и в този срок не платят, започва принудително събиране.