Суийти прилича на всяко друго дете от Филипините. Тя е само на 10 години, което е указано и в потребителския й профил в интернет. Дните на Суийти минават в отговаряне на мъже, които я молят да извършва сексуални действия пред интернет камера. Когато тя е онлайн, на компютъра й започват да валят съобщения от типа: “Работещо момиче ли си?”, “Падам си по момичета на твоята възраст”. Те са изпратени от непознати мъже, които искат да гледат "шоуто" на Суийти в Skype или Yahoo! Messenger.

За щастие Суийти е компютърно генериран аватар, който е дело на международната организация за защита на правата на децата Terre des Hommes, която има за цел да изобличи педофилите в интернет.

За първите и единствени два месеца от функционирането си през миналата година, Суийти е била потърсена от около 20 000 души, като създателите й са се погрижили визуално тя да се държи като истинско човешко същество. Суийти може да върти главата си, да се пресяга, за да настрои камерата си, както и да концентрира погледа си в монитора. Изключително реалистичната Суийти съблазнява мъжете, екипът на Terre des Hommes събира техните електронни адреси, профили във Facebook и дори техните снимки, след което преустановява контакта, точно преди Суийти да започне да извършва сексуални действия пред камерата. Информацията за заподозрените се изпраща в Интерпол, където им се образуват досиета и започва разследване. В момента такива имат около 1000 от потърсилите Суийти.

Интернет направи разпространяването на детска порнография изключително лесно, което провокира технологичните компании и правозащитни организации да създават инструменти за справяне с проблема, пише Bloomberg. Педофилите в днешно време се свързват помежду си в интернет форуми, торент тракери и скрити уебсайтове. Федералното бюро за разследване (ФБР) предполага, че във всеки един момент в онлайн пространството върлуват 750 000 педофили. Те търсят своите жертви в различни чатове и социални мрежи, като според доклада на ФБР възрастта им намалява постоянно, а сериозността на престъпленията нараства.