Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Досегашният председател на УС на АПИ Лазар Лазаров остава член на Управителния съвет. Рокадата бе съобщена от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя представи инж. Стефан Чайков като новия председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура". „Предвид нарасналия обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна", обясни министър Терзиева.

Инж. Стефан Чайков представи своето сиви. "По образование съм пътен инженер и цялата ми кариера е минала почти изцяло в пътния бранш. Познавам в детайли целия процес. От април 2011 година бяха избран за председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища". Задачите ни са две групи стратегически – запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътна администрация. Другата важна задача е досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 година", обясни Чайков.

Като свой проиритет новият шеф посочи и изготвянето на дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти, превантивно поддържане на републиканските пътища.

"Само обединените усилия на администрацията и бизнеса създава магистралите и новите пътища", каза още той.