Шофьор на такси от София е отвлечен, пребит и ограбен край Монтана. Четиримата апаши, изнудвали таксиджията, са арестувани, съобщиха от полицията, цитирани от konkurent.bg. Инцидентът е станал днес на шосето Берковица – Монтана, при разклона за СБА на входа на областния град.

В ареста са турският гражданин с адрес в София - Т.У., 36-годишният С.Б. от Костинброд, Х.К. на 40 години от столицата и съгражданинът му Н.К., каза началникът на районното в Монтана Красимир Кирилов.


Таксиметровият шофьор М.Й., е бил нает от турчина за курс от София до Монтана. Т.У. пък имал поръчка от роми в София, на които таксиджията дължал 12 бона. Целта на "операцията” била турчинът да успее да прибере борча, или да принуди М.Й. да прехвърли на кредиторите жилището си.


Т.У. имал свобода на действие и платил на С.Б., Х.К. и Н.К., за да му помогнат при изпълнението на поръчката. Тримата мъже пътували след таксито със "Ситроен”. Двата автомобила преминали през прохода Петрохан, Берковица и малко преди да влязат в Монтана, пътникът в таксито – турският гражданин Т.У. принудил шофьора да свие вляво край СБА. Таксиджията завил и спрял. Тогава отзад ги притиснал "Ситроен”-ът с другите трима. Нападателите извадили М.Й. от колата и с юмруци и ритници се опитали да го принудят да подпише документи за прехвърляне на жилището.


Случайни хора забелязали мелето и подали сигнал на телефон 112. На мястото пристигнала полиция. При обиск в "Ситроен”-а са открити 1,5 гр. хероин, сребърна монета, няколко мобилни телефона, документи, нотариални актове, декларации и пълномощни, поодготвени за прехвърляне на недвижим имот, копия на личните документи на таксиджията, 3 хапчета "Симорон” и 5 мг. "Метадон”. Полицаите прибрали петимата мъже и двете коли в районното. Шофьорът е освободен след разпит, а четиримата нападатели са в ареста. Разследванеето по случая продължава.