Най-богатият човек в света Карлос Слим, чиито несметни банкови авоари се дължат на GSM мрежи и доставка на интернет, се оказа враг на технологичния напредък в личния си живот и предпочита да стои по-далеч от компютрите и мобилните телекомуникационни устройства. Това твърди американският вестник "Хевингтън Пост", който постави мултимилиардера в класацията си за известни личности, които не признават модерната електроника и предпочитат да останат верни на навиците си от доброто стара време отпреди технологичния бум през последните 20 години.

Безспорният №1 в класацията е руският милиардер Михаил Прохоров , който е бивш кандидат за президент на Русия и собственик на баскетболен клуб от НБА, но не притежава мобилен телефон, предпочита да пише писма на ръка вместо да изпраща имейли и избягва да прекарва много време пред компютъра.

На второ място остана Уорън Бъфет, собственик на инвестиционната компания Бъркшир Хатауей и един от най-влиятелните предприемачи в света. Този мултимилионер също не се е поддал на "магията" на мобилния телефон.

На трето място се намира Бъд Селиг, комисионер на бейзболната лига в САЩ (Мейджър лийг бейзбол). Преди време той съобщи, че никога не е имал имейл и не смята да има. На четвърто място е поставен известният дизайнер Карл Лагерфелд. Творческият директор на модна къща Шанел заяви, че не използва много компютрите, но се стреми да има поне един под ръка, защото са "красиви".

На пето място е Елена Каган, съдийка във Върховния съд на САЩ. Магистратката призна преди време, че съдиите във Върховния съд предпочитат написани на ръка писма пред имейлите, които достигат до получателя си чрез помощниците им.

В класацията на "Хъфингтън пост" попадат и други известни личности като американският министър на финансите Хенри Полсън.