Латино звездата Рики Мартин признава, че изпитвал хомофобия, докато се борел със собствената си сексуална ориентация.

Певецът обяви открито, че е гей през 2010 г. след години на спекулации. Оттогава той се превърне в прям защитник на правата на хомосексуалните по света, но разкри, че преди време тормозел гейовете, докато опитвал тайно да преодолее собствените си чувства.

"Бях много гневен, много разбунтуван. Гледах хомосексуални мъже и си мислех: "Аз не съм такъв, не искам да бъда такъв, това не съм аз". Срамувах се. Когато всички ти казват, че грешиш - обществото, религията, самочувствието ти рухва. Изливах си гнева на хората около мен", спомня си Мартин в интервю за австралийското издание на списание "GQ".

"Сега се връщам назад и осъзнавам, че тормозех хора, за които знаех, че са гейове", признава певецът. Мартин, който започна кариерата си в момчешката група Менудо преди близо три десетилетия, споделя пред списанието, че променил възгледите си за живота, откакто станал баща на близнаците Матео и Валентино. Той ги отглежда заедно с партньора си Карлос Гонсалес Абелс. "Не исках синовете ми да израснат в къща с лъжи...или да мислят, че има нещо нередно да си гей", казва той.

Рики Мартин планира да тръгне на турне през октомври, давайки на цяло ново поколение от почитатели възможността да изживеят La Vida Loca.