Ромският квартал Столипиново в Пловдив оглави класация на британския сайт buyagift.com на най-лошите дестинации за почивка в света, съобщава британският вестник "Дейли Мейл".

Сайтът взел предвид престъпността, работата на местните власти и статистически данни за чистотата в последните 18 месеца, за да състави своя топ 10 на местата, които не трябва да се посещават.

Заради нерадостната равносметка от 3234 откраднати коли, 141 убийства и 2462 престъпления с използване на сила и 3110 грабежа сайтът определя Столипиново за най-лошата дестинация в света за почивка. На второ място е столицата на Колумбия Богота с 255 575 насилствени престъпления и 63 440 грабежа.

Квартал Голяново в Москва е на трето място, следван от квартал Ферентари в Букурещ и Каукалпан в Хуарес, Мексико. В топ десет попадат още квартал Байуотър в Ню Орлиънс, щата Луизиана, Камден в Ню Джърси, Дъ Кейп Флатс в Кейп Таун, Детройт, щата Мичиган, и квартал Хребендова, в словашката столица Братислава.

"Искахме да покажем, че дори в някои от най-лъскавите популярни дестинации за почивка има райони, до които не бихте посмели да припарите, райони, за които не се говори често в медиите", заяви говорител на сайта.

Той публикува интерактивни гидове към 20-те най-лоши дестинации за почивка в света с виртуални обиколки на всеки район.