След невероятния си успех в Германия българският боксьор Кубрат Пулев играл шах на таблета си, докато в екипа му празнували.

Той разказва това в кратко изявление пред репортери, когато късно снощи пристигна  в София.

"С брата на един колега седнахме и изиграхме две партии на таблета. Победих го и в двете. Какво да се прави, спортът ни превръща в преследвачи на успеха във всичко", каза с усмивка Пулев.

Кубрат Пулев - Кобрата вече е официален претендент за световната титла в тежка категория на Mеждународната боксова федерация, след като победи американеца Тони Томпсън – Тигъра по точки, подкрепян бурно от български фенове в германския град Шверин.

"Щастлив съм, че съумях да запазя колана, да взема този мач, който ме извежда до мач за Световна титла”, каза боксьорът.

"Това е една от най-важните победи, която ще ми остане в историята. Противникът беше много опасен”, отбеляза Пулев и обясни успеха с много работа, много тренировки, но и с късмет.

Това, което предстои за Кубрат Пулев оттук нататък, ще зависи от мача между Владимир Кличко и Александър Поветкин. Още вчера Кобрата сподели, че очаква победа за украинеца.

"Отдавна съм се чувствал равен и на двамата. Те не са нищо повече от мен. Напротив, аз съм българин и се чувствам много по-силен от тях… Въпрос е на подготовка. Не е лошо да направя още един-два мача и да подберем правилния момент, за да атакуваме световната титла. Но това зависи от международната федерация", коментира Пулев.

Най-голяма радост на българския шампион доставя родната публика. „Радвам се, че българите оценяват това, което постигам. Искам да им кажа, че аз също ги оценявам. Когато радвам хората, това ме прави щастлив и ми дава нови сили”, заяви пред камерите Кобрата.

"Трябва да сме реалисти. Аз не искам да се изправя срещу някой, за да взема няколко милиона и да се прибера. Не го правя заради парите. И те са важни, но въпросът е да изляза и да го бия. Да вземем световната титла в България. Най-вероятно мача с Кличко ще е в Европа, защото и двамата сме европейци", каза Кубрат Пулев.