Старозагорка е била спипана зад волана на своя „Фолксваген Голф" много пияна. При направения тест с дрегер на 36-годишната Е.Д., той е отчел 3,07 промила алкохол, съобщиха от полицията. Според експерти това се равнява на почти един литър погълнат концентрат.
Засечката е станала посред бял ден, около 16,30 ч. в четвъртък, на един от най-оживените булеварди в областния град - „Св. Патриарх Евтимий".

Почерпената дама не е могла да спре навреме на светофара на кръстовището с ул. „Ген. Столетов" и се натресла в спрелия „Фолксваген Пасат", който изчаквал зеления сигнал.

Според проверяващите жената се държала тихо и кротко, като човек с "добро пиянство". Тя твърдяла, че е изпила само една кутийка бира, но отказала да ѝ бъде взета кръвна проба, за да се изясни колко наистина е изпила, преди да се качи на колата си.

При тази ситуация контролните органи ѝ взели шофьорската книжка, съставили ѝ акт и срещу нея е образувано досъдебно производство за шофиране в пияно състояние с над 1,5 промила алкохол, което е престъпление според закона за движение по пътищата.