Ако световното богатство продължава да расте със същите темпове и пазарите на Китай и Индия продължат да се развиват така, в следващите 25 години света ще има своя пръв трилионер, съобщи „Бизнес инсайдър“. Вероятно е това да е основателят на Microsift Бил Гейтс или някой друг от световните супер богаташи.

Със своя актив от 77 млрд. долъра Гейтс може само да се моли националното богатство в САЩ да продължава да расте, както до сега, и на старини първият трилион му е сигурен.

В-к "Таймс" прави изчисление, че подобно състияние ще е достатъчно, за да бъде закупен всеки квадратен метър недвижим имот в центъра на Лондон.

Според някои изчисления Гейтс няма да е единствен, а само след две поколения, повече от 10 човека ще се радват на своите трилиони. Със сегашния темп на растеж на банковите сметки на някои хора, след по-малко от четвърт век милионери ще бъдат 20% от населението на земята.

Според американския адвокат по данъчно право Боб Лорд, трилионерът ще бъде ясен не по-късно от 2039 година. Вероятността за това е голяма като се има предвид ръстът, с който е нараснало богатството на 400-те най-състоятелни американци според класацията на списание "Форбс".



В началото, когато изданието започва да води класацията, 75 млн. долъра е бил минимумът, за да си намериш място в нея. Днес обаче за това са необходими поне милиард долъра.