Русенци излязоха тази вечер на протест заради опасно кръстовище.

В последните години там стават непрекъснато катастрофи, при които има и загинали хора. Последният случай е отпреди седмица, когато загина 60-годишна жена. Тя е пътувала в автомобил, който не е спрял на знака "Стоп" и е бил пометен от друга кола на пътя с предимство, която се е движила с превишена скорост и не е намалила на изкуствената неравност "легнал полицай".

Участниците в протеста, които бяха предимно млади хора, блокираха движението на кръстовището на ул. "Петрохан" и ул."Тича" за около 30 минути. Те издигнаха искания за светофар и срещу катастрофите, а някои от хората настояваха да се сложат камери, за да се снимат нарушителите. Нагледен пример за нуждата от по-строги мерки бяха част от шофьорите, които минаваха направо през тротоара и в нарушение на знаците, за да избегнат блокадата.

За да чуе протестиращите, на мястото на протеста дойде ресорният зам.-кмет Свилен Иванов. Той покани техни представители на следващата комисия по безопасност на движението, където ще бъде предложено на невралгичната точка да се направи т.нар. повдигнато кръстовище. То ще бъде първото в Русе и ще кара колите да се движат с по-бавна скорост.