Международната боксова федерация (IBF) излезе с решение, след което Владимир Кличко вече трябва да спре с игричките си и да излезе на ринга в така желания от всички българи мач с Кубрат Пулев. Украинецът е притиснат и вече е получил нареждането. Още в следващото си излизане на ринга Кличко трябва да се изправи срещу Кобрата.

IBF задължава легендата на бокса да защитава пояса си именно срещу българина. В последните 2 години Пулев гори от желание да се бие с Владимир Кличко, който обаче все му се измъква. Но този път от IBF задължават украинеца да се изправи срещу Кобрата.

Както е известно, официален претендент на IBF е именно Пулев, който през миналата година си спечели подобен статут, побеждавайки американеца Тони Томпсън.

Новината, че Кличко трябва да излезе срещу българина бързо беше потвърдена и от мениджърите на българина от "Зауерланд" в техния акаунт в "Туитър".

Информациите от Германия са, че украинецът е притискан, защото не е защитавал титлата си от IBF от 2012 година.

"Зауерланд" и Кличко имат две седмици, за да се разберат за провеждането на мача", твърдят в Германия.

В случай, че Владимир Кличко отново откаже да се изправи срещу Кубрат Пулев, то украинецът рискува да загуби титлата си на Международната боксова федерация.