Искане за оставка на Мая Манолова като заместник-председател на 42-рото Народно събрание внесе в деловодството на парламента парламентарната група на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Пред медиите депутатът от опозицията Снежана Дукова обясни, че "вчера и днес поведението на Манолова е надминало всички норми и правила, които изисква дълбоко уважаваната институция – Народното събрание".

Според ГЕРБ зам.-председателят Мая Манолова си позволява "да неглижира присъствието в залата на опозицията, да запушва уста, да наказва, да осъжда, да манипулира, да прекъсва", както и да гледа в ляво, като неглижира поведението на депутатите в центъра и по никакъв начин не дава дума на тези в дясното пространство на пленарната зала.

"Единственото достойно нещо, което би могла Мая Манолова да направи, е да подаде оставка", посочи Дукова. Депутатът от ГЕРБ стигна по-далеч и дори обяви, че колегите на Манолова от "Коалиция за България" нееднократно са били унижавани от нейното желание за бърза писта за кариерно развитие. Опозицията няма лично отношение към поста, а единствено към лицето Мая Манолова, посочи Дукова.

Манолова бърка арената на 42-рото Народно събрание със селския мегдан на кюстендилско и с дупнишката правна школа, която няма нищо общо с принципите на парламента, категорична бе Дукова.

БГНЕС припомня, че подобно искане от опозицията отправят не за първи път по отношение на Мая Манолова. Причина за възмущението на ГЕРБ днес станаха дебатите по Закона за МВР, който депутатите разглеждат на второ четене в пленарна зала.