Глоба от 26 506 лв. отнесе нелегален търговец на алкохол в Катуница, след като в постройки в двора му митничари и ченгета засекли около тон и половина алкохол и спирт в бидони. Находката е намерена в съдове с различна вместимост, като най-големият от тях бил за 1000 литра, а съдържанието в него 950 литра, става ясно от обвинителния акт, пише Marica.bg.
Асеновградският съд е потвърдил постановление на “Митници” Пловдив, с което на собственика Петър Т., известен в Катуница като Пешо Покера, е наложена глоба в размер на 26 500 лева. Сумата представлява удвоеният размер на акциза, който трябвало да дължи за намереното количество алкохол и спирт. Акцията е проведена през ноември 2013 година, когато служителка на Митниците изиграва ролята на случаен клиент, който търси да си закупи алкохол от къща в Катуница. Упътили я към адрес на улица “Москва”13. Там я посрещнал Петър Т. и потвърдил, че продава наливен алкохол. Уж купувачката поискала да си купи 5 литра мастика. Платила, а веднага след това се легитимирала, заедно с колегите си, че са митнически служители.

В бидоните са открити, описани и замерени по алкохолен градус водка, мастика и ракия до 40 градуса, общо около 450 литра. В друга част на имота стопанинът сам им показал, че има и бидон за 1000 литра. Вътре съдържанието се оказало спирт с градус над 94 единици. Петър признал, че няма документи за производство и продажба на алкохол. Въпреки това обжалва наказателното постановление за глобата пред Окръжен съд-Пловдив.

Да не си мислите, че Цар Киро единствен е произвеждал нелегален наливен алкохол, в Катуница има доста такива адреси и те се знаят, коментираха вчера съселяни.