Мария Дивизиева ще продължи работата си като ръководител на политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски. Това стана ясно от думите й пред ДАНС, където тя отиде да получи обвинението си за даване на неверни сведения за усвояване на пари по европейски фондове.
Началникът на кабинета на премиера бе категорична, че няма основание да се притеснява. "Не съм извършила престъпление. Вършила съм си работата законосъобразно и се надявам прокуратурата също да си свърши работата обективно. Не била съм на тази позиция - как мога да улеснявам престъпление", запита Дивизиева. Тя е обвинена за период, в който вече не е била заместник-министър на държавната администрация. Постановлението засяга период от края на април до ноември 2009 година.

Девизиева е била разпитвана три пъти. Според обвинението, през 2009 година, като ръководител на оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК), тя е помогнала на председателя на Военно-апелативния съд полк. Петър Петков и на председателя на апелативния съд Веселин Пенгезов да бъдат усвоени близо 700 хиляди лева.