Изглежда, че автомобилът на Google може да се окаже нещо повече от връзка на технологията за самоуправляващи се автомобили и облака на компанията. Според последни сведение търсачката планира скоро да започне производството на свои собствени коли.
Заговори се, че Google дори вече е започнал преговори с редица производители на автомобили. Сведенията твърдят, че търсачката ще е отговорна за дизайна и включването на технология, която да позволява на автомобила да се движи без шофьор, а за останалите детайли ще отговаря някоя компания за производство на автомобили.
Въпросната автономна кола на Google се очаква да се впише добре в по-развитите страни и да се превърне в един от най-употребяваните методи за придвижване. Вече дори се заговори, че ако този проект стане факт, то в скоро време ще станем свидетели на автономни таксита, които да развозват гражданите до която и да е дестинация.
Опитите на Google да навлезе в автомобилната индустрия със сигурност не датират от днес. В последните месеци технологичният гигант всячески опитва да привлече големи компании към идеята си за самоуправляващи се автомобили, но към момента това не дава особен резултат. За последно в медийното пространство излезе информация, че германската компания Continental вече е подписала договор за съвместна работа с Google и IBM по самоуправляващи се автомобили.
Дали наистина Google смята да строи свои собствени автомобили не е ясно. Едно обаче е сигурно - компанията всячески опитва и си проправя път в транспортната индустрия.