Виктория Медейрос е в сравнително добро състояние и се възстановява след трета хирургическа операция, каза съпругът й Андрей в пред кореспондента на Нова телевизия в САЩ Ясен Дараков. Лекарите са й поставили метална шина в областта на врата. Българката пострада при ужасяващо падане от огромна височина, изпълнявайки труден цирков номер на представление в САЩ. Заедно с нея тежко пострадаха няколко акробати.
Сериозно е състоянието на още четири от колежките на Виктория. За две от момичетата на този етап не е ясно дали ще могат да ходят отново, обявиха медиците на брифинг вчера. Други две от осемте пострадали жени вече са изписани.

Властите в щата Род Айлънд вече имат обяснение за това какво точно се е случило. Карабинерът, който е държал платформата във въздуха над манежа, се е счупил на три части. Д-образната скоба е била единственият детайл, на който е висяла конструкцията. Все още не е ясно дали карабинерът е бил неизправен, или е бил монтиран неправилно.

От управата на цирка заявиха, че специален екип, който пътува навсякъде с трупата, прави проверки преди всяко представление.

Изпълнението, в което момичетата висят от платформата само с косите си, е измислен от Виктория и съпруга й.