Китаристът на Бон Джоуви Ричи Самбора беше уволнен от турнето на групата заради паричен спор.

Рокаджиите не са особено закъсали за пари, но било решено, че Самбора, който свири на турнетата на Бон Джоуви от 30 години насам, печели прекалено много и това може да предизвика търкания в групата.

Ричи печелел по два милиона долара на месец от бандата и вземал 20% от приходите след всеки концерт, съобщава сайтът RumorFix. Той бил заменен от канадския китарист Фил Екс, който е замествал Самбора и в миналото по време на престоя му в рехабилитационна клиника.

Ползата от присъствието на Фил Екс на турнето е, че неговата заплата е едва 10 000 долара на месец, 200-пъти по-малко от тази на Ричи. А това означава много повече пари за подялба между рокаджиите Джон Бон Джоуви, Дейвид Брайън и Тико Торес.

Самбора обаче вероятно ще продължи да получава пари от групата, като се има предвид, че е написал голяма част от песните й и лицето му присъства на множество рекламни продукти. Така че той има гарантирани чекове от хонорари до края на живота си, тъй като рокаджиите се радват на неподвластно на времето очарование.