"Дейли Мейл" публикува извинение към писателката Джоан Роулинг и плати "значително обезщетение" заради статия относно живота й като самотна майка.

Роулинг заведе дело срещу вестника за клевета през януари заради статия, според която тя разказала невярна "сълзлива история" за това как била стигматизирана от богомолците. "Дейли Мейл" съобщи, че приема, че писателката не е казвала нищо невярно и се извини за статията. Вестникът допълни, че Роулинг е дарила обезщетението, чийто размер не се уточнява, за благотворителност.

Според внесените във Върховния съд документи авторката на "Хари Потър" твърди, че статията на вестника, публикувана на 27 септември 2013 г., е "била предпоставена от фалшива снимка" на материал, който тя написала 10 дни по-рано в сайта на благотворителната организация за самотни родители Джинжърбред.

Роулинг твърди, че не е обвинявала богомолците, че са я "стигматизирали" или "жестоко са й се надсмивали", а говорела за "единичен случай с жена, която посетила църквата един ден, докато тя работела там". Писателката заяви, че "Дейли Мейл" преиначил историята й, накърнил репутацията й, причинил й голямо страдание и неудобство.

В извинението си, публикувано на втора страница, таблоидът пише: "В нашата статия от 28 септември 2013 г. "Как сълзливата история на Джоан Роулинг за миналото й на самотна майка изненада и смути членовете на църквата, която се грижела за нея" се твърди, че Джоан Роулинг е направила преднамерено невярно и неоправдано твърдение в статия за благотворителната организация Джинджърбред, че хората в нейната църква са я стигматизирали и жестоко са й се надсмивали за това, че е самотна майка. В действителност г-жа Роулинг разказа само за един инцидент, при който посетителка на църквата я стигматизирала и й се подиграла в един единствен ден. Ние приемаме, че статията на г-жа Роулинг не съдържа никакви неверни твърдения, извиняваме се за всякакви противни твърдения и се съгласихме да платим значително обезщетение на г-жа Роулинг, което тя дари за благотворителност, както и съдебните й разходи".