Едва километър и половина е останало, за да се завърши пътят от Малко Търново до ГКПП. Пари за него няма, коментира кметът на граничната община Малко Търново Илиян Янчев.

Обяснението било, че предвидените около 4 млн. лв. са били прехвърлени от служебното правителство към социалната сфера. Янчев е ангажирал депутати и министри с проблема по време на събора на Петрова нива. Необходимите средства за доизграждане на участъка са около милион и половина лева, каза кметът. "Винаги нашият район остава на втора линия, а така не бива. И тук живеят хора", коментира Илиян Янчев.

Турция разширява своето КПП, инвестира около 20 млн. евро, за да може и тежкотоварния трафик да се движи в този участък, поясни кметът на Малко Търново. Според него, това ще съживи икономиката в региона и ще създаде най-добрата връзка от българо – турската граница към Бургас, пристанището и на север. Ако не се направи до зимата, мисля, че няма да има и път до границата, смята кметът.

"Не може да сме граница на Европа, а в същото време да изглеждаме като Третия свят", добавя Илиян Янчев.

В общината очакват и ремонт на пътя Малко Търново – Граматиково – Царево. 56 – километровият участък не е рехабилитиран от 30 г., хората от Граматиково няколко пъти искали да обявят дори и гражданско неподчинение.

Той бе включен в плана за 2014 г., дано да остане, надява се кметът Илиян Янчев, който поясни, че е поставил проблемите пред новото правителство.