Бен Афлек ще бъде в ролята на Батман в предстоящата втора част на "Човек от стомана", в която героят му за първи път ще се срещне на големия екран със Супермен, съобщи "Уорнър брадърс".

Досега с ролята на човека-прилеп бяха свързвани Крисчън Бейл, играл персонажа в трилогията на Кристофър Нолан за Батман, също участвалият в нея Джоузеф Гордън-Левит и Джош Бролин и Джон Манганиело от сериала "Истинска кръв".

Въпреки че продуцентите изразяват пълна увереност в способността на Бен Афлек да влезе достоверно в ролята, реакциите на феновете към новината са смесени и дори предимно негативни. Актьорът и режисьор, който постигна внушителен успех с наградения с "Оскар" трилър "Арго", вече има опит със супергероите заради участието си в базирания по комиксите на "Марвел" "Дявол на доброто" (2003).

Режисьор на "Човек от стомана" остава Зак Снайдър, а Хенри Кавил също ще се завърне в ролята си на Супермен. Актьорският състав включва още Ейми Адамс, Лорънс Фишбърн и Даян Лейн, участвали и в донеслата приходи в размер на 650 млн. долара първа част.

"Уорнър брадърс" също така съобщават, че все още неозаглавената продукция може да се очаква по кината на 17 юли 2015 г.