Смел 72-годишен бургазлия не се хвана на лъжата, че ще получава колет с пари и документи от чужбина и устрои капан на телефонни измамници, пише "Флагман". След като получил обаждането, мъжът трябвало да предаде парите на уговорено място на централната улица „Александровска”. Там обаче имало изненадата за "мулето" – 33-годишния Йордан Александров от с. Камен, община Стражица и той бил задържан от полицията.
По-късно полицаите зрелищно задържаха и неговите двама съучастници на бул. „Проф. Якимов” в ж.к. „Славейков”. Двамата се придвижваха с черен "Фолксваген Голф 3” с великотърновска регистрация. Двамата мъже, които бяха арестувани преди дни и за чийто арест писа БЛИЦ, са 43-годишният Красимир Борисов и Мартин Димитров на 21 години, двамата от Горна Оряховица.Тримата задържани са криминално проявени. Мъжете направили пълни самопризнания по извършения опит за измама. От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е констатирано, че същите са автори и на други мошеничества. Прибрали са 1 000 евро и 1 200 лв. от 80 годишна бургазлийка, живееща на ул. "Гладстон”. На 23 април са измамили с 600 лв. 73-годишна жена от к-с "Славейков". На същата дата и друга 68-годишна пенсионерка е останала без 2000 лв.

Измамите са извършвани по аналогичен начин – чрез обещание за доставяне на колет от чужбина, съдържащ лекарства или крупни парични суми. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Второ Районно управление "Полиция" - Бургас, тъй като се предполага че телефонните измами, осъществени в празничния период между 30 април т.г. до 06.05.т.г. на територията на Бургас-град, са също дело на задържаните трима мъже.