Дълго тюркоазено сако на легендарния бийтълс Джон Ленън бе продадено на търг за 7000 паунда ($11 0000) в графство Дербишир в централната част на Англия, съобщиха представители на аукционната къща "Хенсънс".

За сакото, носено от Ленън в края на 60-те години на миналия век, бе платено по-малко от първоначалната оценка, която варираше между 8 и 12 хиляди паунда ($13 000-19 000). Новият му собственик пожела да остане анонимен. Знае се само, че става въпрос за жена, местен жител. "Купих това сако като подарък за рождения ден на съпруга си", каза тя пред агенция Press Association. "Както аз самата, той е голям фен на Бийтълс", посочи тя.

Сакото на Ленън дълго време е било при неговата асистентка Джо-Джо Джонс. С разрешение на легендарния бийтълс тя го взема от английския му дом през 1971 г., когато той се премества да живее в Ню Йорк. По-късно Джо-Джо подарява дрехата с повдигната китайска яка на приятеля си Антъни Годард. Той я пази повече от 25 години, след което я дава на аукционната къща, за да я изтъргува.