Страната ни ще покаже ново лице пред Арабския свят като привлече платежоспособни туристи от арабския свят. Това бе демонстрирано на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market. Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода от 5 - 8 май 2014 г.

Министерството на икономиката и енергетиката организира за втора поредна година българското участие в изложението. Щандът, с който се представя страната ни, тази година е с по-голяма площ и оригинален дизайн.

България демонстрира в Дубай отличните си възможности за морски, балнео - и СПА ваканции, за разнообразни семейни почивки в луксозни хотели, а също и за развлекателен туризъм.

Освен организаторите от Министерството на икономиката и енергетиката чрез референта за арабския пазар Никола Маневски участват още хотел "Интернационал" – курортен комплекс „Златни пясъци“, компаниите Travel TSH, Profi Tours и Orange Tour.

Общините Варна, Хасково, Стамболово и Димитровград също се представят с общ проект за развитие на местния туризъм, финансиран с евросредства по програма на регионалното министерство.

Платежоспособните арабските туристи са привлечени от отличните климатични условия и красивата природа в нашата страна, която предлага комфорт в пътуването и близки разстояния за бързо предвижване.

Тези оферти предизвикаха голям интерес към щанда ни както сред арабски партньори на българските туроператори, така и у изложители от други страни в рамките на изложението. В представянето на България като атрактивна туристическа дестинация пред клиентите от Близкия изток участва и генералният ни консул в Дубай Ангел Калинов.