Жена, която е била изнасилена от осем самопровъзгласили се „блюстители на реда“ като наказание за това, че е имала афера с женен мъж, трябваше да изтърпи и унижението публично да бъде бичувана. Изнасилвачите спипали двойката, когато нахлули в дома на жената в индонезийската северна провинция Банда Аче и я обвинили в „непристойна секс връзка“ с 40-годишния мъж.
Приятелят на 25-годишната вдовица бил завързан и бит, а самата тя – изнасилена многократно. После двамата били залети с фекалии.

За изнасилването й властите научили, когато изнасилвачите я завлекли в полицейския участък, където съобщили, че тя е нарушила закона на шариата за извънбрачна секс връзка. Трима от „блюстителите на реда“ веднага били задържани по обвинение в изнасилване, останалите успели да избягат.

Това обаче не попречило на властите да повдигнат обвинения и срещу жената в нарушаване на религиозните закони. За своята похотливост жената бе осъдена на публично бичуване. „Жената и мъжът ще бъдат бичувани, защото са нарушили религиозните закони относно сексуалните взаимоотношения“, каза Ибрахим Латиф, ръководител на Офиса за шариат в източния град Лангса, пише „Джакарта Глоуб“. По думите му, фактът, че жената е била изнасилена няма да бъде взет предвид при определянето на наказанието за религиозното й престъпление.

Според религиозните закони жената и любоникът й трябва д аполучат до девет удара с пръчка на публично място.

Тримата арестувани за изнасилването, сред които е и 13-годишно момче, щяха да получат същия брой удари, ако бяха осъдени въз основа на шарията, но с тях ще се занимава наказателният съд.